Výlety 2008

29.03.2008 23:49

V roce 2008 jsme zahájili tradici výletů a turistiky a to 1. sokolským výletem na kolech do Trnavy za konikleci. V témže roce jsme podnikli ještě dva výlety a to cyklistický  k Velkému Javoru a pěší výlet  do Raubířských skal spojený s opékáním špekáčků. 

1. sokolský výlet na kolech se uskutečnil 6. 4. 2008 do Trnavy za krásami rozkvetlých konikleců a krásami nejbližšího okolí Rudíkova. Výlet zorganizovaly členky Sokola Mgr. Soňa Chládková, Mgr. Eva Kružíková, Petra Robotková a Ing. Bohuslava Zlevorová.
Ve 13 hodin byl sraz účastníků u prodejny Střed, kde byly děti vybaveny na cestu starostkou Sokola Ing. Bohuslavou Zlevorovou oplatkem a pitíčkem. 16 cyklistů se vydalo před Doubí a Nárameč po vyznačené cyklostezce směrem k Trnavě. Po prohlídce konikleců, malé svačince a odpočinku výletníci pokračovali po žluté turistické značce směrem na Přeckov a posléze domů.

Počasí nám přálo, ujeli jsme přibližně 17 km, vrátili jsme se v 15.30 a v 15.45 začalo pršet.

2. sokolský výlet roku 2008 - tentokráte pěší do Raubířských skal

20. dubna 2008 jsme se vydali na 2. sokolský výlet. U školy se sešlo neuvěřitelných 42 účastníků. Cílem cesty byly tentokrát Raubířské skály. Počasí se vydařilo, po propršené sobotě vylezlo sluníčko, teplé bundy jsme uvázali kolem pasu a vyrazili jsme. Procházka kolem Herádky k Raubířským skalám a kolem nádraží zpět trvala asi hodinu a půl, takže ji v pohodě zvládli i ti nejmenší turisté.

Odměnou jim jistě mohl být ohýnek a vlastnoručně opečený špekáček za školou.

Cyklistický výlet k Velkému javoru

25. 5. 2008 se skupinka 17 cyklistů vydala na další cyklistický sokolský výlet.

Cílem cesty byl tentokrát Velký Javor u Věstoňovic.

V13.30 hodin jsme i s malým občerstvením vyrazili přes Přeckov do Benetice k Javoru.

Velký Javor je památný strom, který roste v lese u Věstoňovic, místní části obce Benetice. Stáří stromu se odhaduje na 600 let, obvod kmene je 750 cm. U Javoru jsme poseděli, posvačili, vyfotili se a vydali se zase zpět. Téměř 23 zdolaných kilometrů jsme „oslavili“ osvěžující zmrzlinou.