Dívčí tým v Liberci

25.06.2015 20:26

Florbalové týmy ukončily pro tuto sezónu 2014/15 župní turnaj...

V jarních měsících se ale opět roztočil kolotoč florbalových turnajů. Toho v Liberci (Nisaopen) se na konci května zúčastnil také dívčí tým TJ Sokola Rudíkov ve složení Kristýna Běhounková, Magda Brabcová, Tereza Dvořáková, Marie Trnková, Nela Kotačková, Klára Šulová a posila z Okříšek Pavla Kosielská jakožto náhradnice Simony Uchytilové, která se těsně před turnajem zranila, i tak byla však holkám velkou oporou v řadách diváků.

Do dívčí kategorie se přihlásilo celkem šest týmů, které vzájemně sehrály zápasy „každý s každým“. V prvním pátečním zápase holky nastoupily proti TJ Turnov. Zaskočila je silová a agresivní hra soupeřek, ze které si hráčky odnesly spoustu modřin a několikrát došlo i na slzy. Tento zápas prohrály jednoznačně 0:6 a pro Turnov to byla jediná výhra v turnaji. Odpoledne nastoupily proti pozdějším vítězkám celého turnaje z BLACK ANGELS Praha. V tomto zápase již holky v soubojích přitvrdily, ale doplatily na špatné proměňování šancí. Bohužel v závěru nám soupeřky gólově odskočily a zaslouženě zvítězily 7:3. V sobotu jsme hráli první zápas až v 17 hodin, a tak jsme navštívili místní ZOO a IQ Park, což přineslo nám všem výborný zážitek. Poté nás však čekal další zápas se soupeřkami z Mladé Boleslavi. Evidentně z holek spadla nervozita a do zápasu šly plny odhodlání. Po bojovném výkonu remizovaly 2:2 a přesvědčily se, že dokážou protihráčky „pěkně potrápit“. Jistě jim to dodalo velké sebevědomí, protože v dalším večerním zápase s FA Dračice z České Lípy sehrály pěkný zápas a s přehledem vyhrály 4:2. V neděli, po dopolední návštěvě libereckého bazénu, jsme do posledního zápasu ve skupině nastoupili proti domácím favoritkám z FBC Liberec. V tomto zápase se rozhodovalo, zda TJ Sokol Rudíkov postoupí do bojů o medaile, či nikoliv. Za obrovské podpory domácích fanoušků se hrálo dramatické a vyrovnané utkání. Nakonec se štěstí přiklonilo na stranu soupeřek, které vyhrály těsně 4:3. Holky se čtyřmi body obsadily páté místo a o medaile si již bohužel nezahrály.

Nedělní odpoledne jsme si ještě zpestřili výletem na Ještěd a poté na nás čekal návrat domů.

Další turnaj, na který pojedou hráči Rudíkova, bude následovat druhý červencový týden v Praze - florbalistům známý PRAGUE GAMES. Na ten pojedou kluci již potřetí a jistě je čekají skvělé zápasy. Kromě Litoměřic mají ve skupině tým ze Švédska a Finska!