3. víkendovka

17.05.2013 07:34

Dny 3.- 5. května 2013 se pro děti z kroužku Sokola staly vítaným zpestřením všedních dnů – vyrazili jsme společně na 3. víkendovku, tentokrát do Naloučan.

V pátek po příjezdu do chaty začal boj o to nejlepší místo a postel. Poté následovalo seznámení s programem a hraní zajímavých her.

Okolí Naloučan přímo vybízelo k prozkoumání. V sobotu hned po snídani jsme tedy vyrazili.

Objevili jsme Mlynářskou stezku kolem řeky Oslavy, která nás po třech kilometrech zavedla k Naloučanskému mlýnu. Prostředí a příroda kolem něj byli opravdu nádherné.

Po návratu nás čekala svačina a malý odpočinek. Skutečně jen malý, protože děti se již těšily na další odvážnou cestu, která pro ně byla připravena na odpoledne. Rozdali jsme řízky a hurá směr Ocmanická rozhledna. Po dvou kilometrech jsme dorazili do cíle. Počasí nám vyšlo a výhled do okolí byl úžasný. Viděli jsme např. Dukovany, zámek v Náměšti nad Oslavou a další pozoruhodné zajímavosti krásné Vysočiny.

I když byla na všech znát únava po zdolaných kilometrech, večer proběhly hry a špekáček na ohni nám také neunikl.

V neděli jsme rozdali odměny a diplomy za zvládnutí víkendovky a šťastni a plni zážitků dojeli domů.

S dětmi už se těšíme na další super víkendovou akci.

Závěrem bych chtěla vyslovit velké poděkování paní Daně Mejzlíkové a Vlastě Cahové za jejich pomoc při přípravě a organizaci celé víkendovky.

 

Za oddíl dětí Sokola Lucka Bednářová