Zlato získali hoši i v Praze!

03.05.2014 19:57

Po výhře v kategorii mladších žáků Župní florbalové ligy se naši skvělí chlapci vydali ukázat své florbalové umění na Oblastní přebor do Prahy, který se konal 27. 4. 2014 v Tyršově domě. Do poslední chvíle pilně trénovali a připravovali se. Nechtěli totiž nic ponechat náhodě a už vůbec po loňské zkušenosti dopustit, aby jim uteklo zlato třeba jen o jediný bod…

Do Prahy tedy vyjeli již v sobotu – jednak proto, aby ráno před turnajem bylo v klidu, ale také proto, aby se opět porozhlédli po Praze. Po vystoupení z vlaku a nezbytném občerstvení u McDonald´s hoši začali svoje pražské putování na Václavském náměstí, kde je toho k vidění opravdu hodně - třeba rybičky :-) a další „podivnosti“ (viz foto). Po zhlédnutí orloje se kluci s doprovodem vydali po Smetanově nábřeží k Petřínské rozhledně. Výšlap ale vzdali a vyjeli k ní lanovkou, překonali 299 schodů, za což jim byl odměnou krásný výhled. V zrcadlové síni někteří dostali „záchvat smíchu“ a potom už se vydali nejkratší cestou k Tyršovu domu, kde rozbalili svoji základnu pro nadcházející den.

Po noci strávené na karimatkách a nekonečném usínání začal den D… Poslední povzbuzení a rady trenéra, rozcvička a jde se na to. V rozlosování vytáhl kapitán číslo 3 – hrát tedy budeme až druhý zápas turnaje. Slavnostní zahájení. Nervozita stoupá. A konečně hrajeme. Gól, gól, gól… Věřte, nevěřte, v tomto zápase jich tam kluci nastříleli 12, nedostali žádný! I s dalšími soupeři si poradili takto hladce a byli jasnými favority turnaje. Během turnaje nastříleli 41 branek, dostali pouze dvě – z toho jednu vlastní :-). Byla opravdu radost se na takto sehraný tým dívat. Kluci přesně věděli, jak a komu zrovna přihrát, kde stojí jejich spoluhráč a kde soupeř. Byla vidět skvělá týmová spolupráce a nadšení hráčů i trenéra.

Rudíkovští florbalisté tedy i díky celoročnímu úsilí získali zlatou medaili a stali se tak vítězi Oblastního přeboru ve florbalu organizovaného Českou obcí sokolskou. Tomáš Kotačka byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje s úžasnými 17 góly.

Blahopřejeme!

 

Složení týmu:

Tomáš Kotačka

kapitán

 

Zbyněk Doležal

gólman

 

Vojtěch Adam

 

 

Šimon Pavelec

 

 

Pavel Pospíšil

 

 

Vít Skryja

 

 

Daniel Suk

 

Trenér:

Jiří Kotačka

 

 

Děkujeme všem ochotným rodičům, kteří po celou sezónu pomáhali zabezpečit přepravu na župní turnaje. Velké díky patří Jirkovi Kotačkovi – trenérovi, který klukům věnoval spoustu volného času.