Rudíkovští florbalisté jsou opět zlatí!

03.03.2014 11:28

V sobotu 20. února proběhl závěrečný turnaj Župní florbalové ligy v Třebíči ZŠ Benešova. Naši hoši jsou opět ZLATÍ!

Již v osm hodin začínali hrát mini žáci a tudíž i naše holky. Na děvčatech bylo očividné, že si poslední turnaj nechtějí udělat „ostudu“ a že chtějí zabodovat. Bohužel nebyly dostatečně motivované (výsledky celého turnaje byly víceméně jasné) a tak opět turnaj zakončily na posledním místě. Naštěstí si z toho nic nedělají a stejně jako před začátkem župní ligy 2013/14 říkají, že suverénně turnaj ovládnou... Každopádně jejich hra se zápas od zápasu zlepšuje, tak možná ještě uvidíme…

Mladší žáci... No popravdě, vítězství v celkovém součtu už měli jisté, ale i bez druhého nejlepšího střelce a jediného brankáře, chtěli stále bojovat. Téměř všechny zápasy byly vyrovnané až do konce, přesto však hoši (stejně jako minulý ročník) zakončili poslední turnaj na 3. místě. Župní florbalovou ligu ale opustili na celkovém 1. místě a na putovním poháru bude již po druhé vybroušen nápis „TJ Sokol Rudíkov“. Tomáš Kotačka získal i ocenění za nejlepšího střelce turnaje a Zbyněk Doležal za nejlepšího brankáře.

Starší žáci mohli turnaj ovládnout, ale muselo by se stát plno událostí, které, jak už po prvním zápase všichni věděli, se nestaly. Skončili na celkovém pěkném druhém místě.

Všichni se už těší na příští rok a někteří i na oblastní finále v Praze, které se uskuteční 27. dubna - buď jako hráči nebo fanoušci…

Doufejme, že hráčské nadšení rudíkovské sokolíky neopustí, ale také že budou mít stále podporu svých rodičů a ochotu svých trenérů – Veroniky Šulové, Romči Cahové a Kačky Štolpové, Jiřího Kotačky, Drahoše Lehkého a Michaela Dlouhého.

ŽFL 2013 - 2014 - Konečné pořadí.xlsx
ŽFL 2013 - 2014 - V.turnaj - Třebíč - výsledky.xlsx
ŽFL 2013 - 2014 - V.turnaj - Třebíč - výsledky 2.xlsx